Automatiseren aanmaken gebruikers

Omschrijving

Voordat ik bij Prenatal kwam te werken werden nieuwe gebruikers in Active Directory aangemaakt en daarna moest er nog een gebruiker voor Lync en Exchange worden aangemaakt.

Omdat ik dit proces tijdrovend en gevoelig voor fouten vond (telefoonnummers konden bijvoorbeeld dubbel uitgedeeld worden) heb ik met behulp van Powershell een GUI geschreven die verschillende checks doet zodat dit soort fouten niet meer voor kunnen komen.

Je vult de voornaam, achternaam en functie van een gebruiker in. Daarna kies je de manager en een vrij telefoonnummer uit een dropdown menu, kiest de juiste rechten voor de medewerker en van welke applicaties ze gebruik moeten kunnen maken en als laatste druk je op de knop om de medewerker aan te maken.

Het script controleert of de gebruiker al bestaat en controleert per stap of de vorige stap is gelukt. Ook wordt de output gelogd, zodat we altijd weten wanneer wat fout is gegaan.

Door dit script is de tijd die Prenatal nodig heeft om een gebruiker aan te maken gereduceerd tot 10% van de tijd die we oorspronkelijk nodig hadden.

Gebruikte technologie├źn