Gebruikersovereenkomstenbeheer

Description

Bij Prenatal werden alle gebruikersovereenkomsten met betrekking tot laptops en telefoon nog via het oude vertrouwde papiertje uitgeleverd. De gebruiker tekent ervoor, wij gooien het in een map en kijken er nooit meer naar om.

Omdat ik al bij meerdere werkgevers op deze manier met gebruikersovereenkomsten ben om gegaan heb ik een systeem bedacht waarop we via een webinterface gebruikersovereenkomsten aan laptops en telefoons kunnen koppelen.

De feed met laptops wordt live gefeed door onze SCCM omgeving. Ook wordt door de laptops doorgegeven aan de API van de website welke gebruiker als laatst op welke laptop is ingelogd. Dit gebeurt met Powershell en SCCM. Zo kunnen we bijvoorbeeld bijhouden welke gebruiker op een laptop werkt waar niet voor is getekend.

De feed met gebruikers wordt direct gevoed door een Powershell script die meerdere exports van alle gebruikers maakt per dag.

De feed met telefoons wordt handmatig ingevuld tijdens het aanmaken van een overeenkomst. In principe kan dit portal gebruikt worden voor alle soorten overeenkomsten, want je kan bij het aanmaken van een overeenkomst voor diverse “variabelen” kiezen die worden vervangen door de specifieke data bij het aanmaken van een nieuwe overeenkomst voor een gebruiker.

Door deze websites en bijkomende scripts is het aanmaken van gebruikersovereenkomsten voor ICT een fluitje van een cent en hebben we geen papieren rompslomp meer.